Sportvasten

Een kickstart naar een nieuwe levensstijl

Sportvasten: snel en effectief

Sportvasten is een snelle en effectieve methode voor gezond gewichtsverlies. In een traject van tien dagen train je je spieren en lever om vetten te verbruiken in plaats van suikers. Deze metabolische switch naar vetverbranding is een unieke en krachtige methode om blijvend fitter, slanker en vitaler te worden.

Wat is Sportvasten?

Sportvasten is niet per se een dieet. Het is meer een kickstart naar een nieuwe levensstijl waarbij een andere manier van eten in combinatie met sporten zorgt voor een blijvend resultaat. Omdat je lijf de energie niet meer uit suikers maar uit vetten haalt, krijg je zelf ook meer energie, minder trek in zoetigheid en heb je minder last van suikerdipjes.

Door te sporten tijdens de vastenkuur ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves af. Je krijgt een grotere verbrandingsmotor doordat je lichaam efficiënter met zijn zuurstof omgaat. Dit heeft tot gevolg dat je een betere conditie krijgt en een betere sportprestatie levert.

 

Bij sport coaching hoort ook gezond eten, bijvoorbeeld door te sportvasten
Sportvasten afvallen Livenjoy

 

Voor wie is Sportvasten geschikt en hoe werkt het?

Sportvasten is in principe geschikt voor iedereen die kan sporten. In een periode van tien dagen train je dagelijks 20 tot 30 minuten. Qua voedingsschema bouwen we af en op: de eerste drie dagen verminderen in voedingsinname om je lichaam te laten wennen aan lage calorie-inname. Vervolgens ga je 3 dagen sapvasten. Daarna is het weer 4 dagen opbouwen met voedingsinname, zodat je weer na de kuur met een normaal voedingspatroon verder kan. Na de kuur kun je met eenvoudige richtlijnen de switch duurzaam behouden voor een slank, fit en vitaal leven.

De resultaten na 10 dagen Sportvasten

Samengevat zijn de resultaten na 10 dagen Sportvasten:

  • 2 tot 6 kilo gewichtsverlies
  • 3 tot 7 cm minder buikomvang
  • 9 tot 15% verbetering van de conditie
  • Verbetering van sportprestaties
  • Verlaging van cholesterol en bloeddruk
  • Meer energie en een algeheel fitter gevoel

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden of het ook iets voor jou is?
Laat het weten en ik vertel je graag wat sportvasten voor jou kan betekenen!