Manon’s kijk op coaching

 

Balans…

We zijn er vaak naar op zoek: de balans tussen lichaam en geest, het evenwicht tussen werk en privé, harmonie tussen geven en nemen en net zoveel tijd voor jezelf maken als voor je gezin en je sociale verplichtingen.

Om plezierig te leven hebben we balans nodig tussen spanning en ontspanning, wisselen rust en uitdaging zich moeiteloos af en genieten we onbevangen van zowel chocola als gezonde groente. Maar waarom is het soms zo lastig om de balans te vinden? De oplossing ligt verscholen in je binnenste, waar je gedachten, gevoelens en emoties zich bevinden.

Op zoek naar balans? Livenjoy coaching vindt het evenwicht met jou

Hoe dan?

Manon begeleidt je op het pad dat leidt naar de antwoorden. Met haar intuïtieve manier van coachen brengt ze je terug naar de basis, naar je hart. Het is even simpel als moeilijk: in de spiegel kijken die ze je voorhoudt en antwoord geven op vragen als “Wat wil ik nou écht maar doe ik niet?” of “Is wat ik doe en wat ik zeg ook daadwerkelijk wat ik wil?”

Ze geeft je inzicht in wie je bent, in je eigen handelen en wat het effect daarvan is op anderen. Ze toont je het verschil tussen je talenten, je krachten en kwaliteiten. Ze begeleidt jou bij het persoonlijke groeiproces en bij het ontdekken van de keuzemogelijkheden.

Ook de mensen om jou heen die deel uitmaken van het ‘systeem’ waarin jij je beweegt, worden door Manon bij het proces betrokken. Een systeem is bijvoorbeeld een relatie, een gezin of hele familie maar ook een team met collega’s of het bedrijf waar je werkt.

Weloverwogen keuzes maken, verantwoording nemen en ervoor gaan, dát laat ze aan jou over.

Op zoek naar balans? Livenjoy coaching vindt het evenwicht met jou

Leven vanuit je hart

Je hart is de bron van je leven. Vanzelfsprekend begint het met een beweging, een fysiek kloppend hart. Ook de communicatie vanuit je hart moet kloppen. Wanneer je door externe factoren verwijderd raakt van je hart, en daarmee van je kern, ervaar je op den duur een gevoel van onbehagen. Kortom, in je hart wordt bewogen, gecommuniceerd en ervaren.

Intuïtieve coaching

Iedere coaching sessie van Manon bevat elementen uit de drie-eenheid bewegen, communiceren en ervaren en toch ze legt zelden dezelfde route af in een coaching traject. Omdat ze op intuïtie coacht, peilt ze bij iedere ontmoeting de gemoedstoestand van haar coachee. Ze pikt niet alleen op waar behoefte aan is maar ook wat op dat moment noodzakelijk is en op basis daarvan krijgt de invulling van de sessie vorm.

Hierdoor biedt ze een manier om emoties en gevoelens te onderzoeken die op dat moment actueel zijn. De coachee ervaart gedurende het gesprek wat het doet, welke impact het heeft en welke mogelijkheden of oplossingen er zijn. Zo wordt iedere sessie gekenmerkt door beweging. In letterlijke zin door een fysieke opdracht, in figuurlijke zin door groei.

Kies je eigen pad

Stel, je staat aan de rand van het bos en je weet dat aan de andere kant van het bos een alleraardigst theehuisje staat. Het is daar heerlijk toeven en de huisgemaakte, overheerlijke appeltaart is een stevige wandeling meer dan waard!

De weg naar het theehuisje bepaal je helemaal zelf; ga je rechtdoor over de asfaltweg dan ben je er lekker snel. De consequentie is dat je al het moois dat het bos te bieden heeft waarschijnlijk hebt gemist. Pak je het kronkelige zandpad dan ervaar je de essentie van het bos, net als het schuren van het zand in je schoenen. Kies je voor een ongebaand pad met natuurlijke obstakels dan maak je er een avontuurlijke trip van waarbij schrammen niet uit te sluiten zijn. En zo zijn er zijn nog veel meer routes: linksom of rechtsom, via touwbruggen door de bomen, onderlangs door een tunneltje, over grasvelden enzovoort. Als ‘coachee’ van Manon kies jij de weg. Zij gaat met je mee op pad en laat je tijdens de reis zien welke afslagen er nog meer zijn. Maar jij bepaalt uiteindelijk de route.