Sportcoaching

Omdat iedere sporter iets anders nodig heeft

Voluit trainen, op je eigen niveau, op je eigen tempo

Als sporter heb je een doel. Je wilt een (top)prestatie neerzetten of verbeteren. Je wilt afvallen of juist aankomen. Je wilt sterker, soepeler of energieker worden. Je wilt stress verminderen, beter in je vel zitten.

Of je nu topsporter bent of nog nooit een stap hebt hardgelopen, samen met jou maak ik een plan en doen we wat nodig is om jouw doel te bereiken. We bekijken hoe vaak je kunt trainen en wat je nodig hebt; is het kracht? Is het snelheid? Ik maak een programma op maat en motiveer jou om het maximale uit jezelf te halen. Dat wordt makkelijker als je dingen doet die je echt leuk vindt.

Door verschillende materialen, trainingen (kettlebel, zwemscholing) en locaties (sportschool, bos, strand, zwembad) met elkaar te combineren, zijn de lessen afwisselend. Naast trainen zijn rust en voeding van grote invloed op je prestatie. Ook daar besteden we aandacht aan, net als aan het voorkomen van blessures. Onder andere met technieken uit de mylogenics methodiek.

Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen

 

– Michael Jordan

Elke training is 100% effort. Dat mag je van mij verwachten. Ik verwacht het ook van jou.

Sportvasten

Sportvasten is een snelle en effectieve methode voor gezond gewichtsverlies. In een traject van tien dagen train je je spieren en lever om vetten te verbruiken in plaats van suikers. Deze metabolische switch naar vetverbranding is een unieke en krachtige methode om blijvend fitter, slanker en vitaler te worden.

Sportvasten is niet per se een dieet. Het is meer een kickstart naar een nieuwe levensstijl waarbij een andere manier van eten in combinatie met sporten zorgt voor een blijvend resultaat. Omdat je lijf de energie niet meer uit suikers maar uit vetten haalt, krijg je zelf ook meer energie, minder trek in zoetigheid en heb je minder last van suikerdipjes.

Door te sporten tijdens de vastenkuur ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves af. Je krijgt een grotere verbrandingsmotor doordat je lichaam efficiënter met zijn zuurstof omgaat. Dit heeft tot gevolg dat je een betere conditie krijgt en een betere sportprestatie levert.

Sportvasten is in principe geschikt voor iedereen die kan sporten. In een periode van tien dagen train je dagelijks 20 tot 30 minuten. Qua voedingsschema bouwen we af en op: de eerste drie dagen verminderen in voedingsinname om je lichaam te laten wennen aan lage calorie-inname. Vervolgens ga je 3 dagen sapvasten. Daarna is het weer 4 dagen opbouwen met voedingsinname, zodat je weer na de kuur met een normaal voedingspatroon verder kan. Na de kuur kun je met eenvoudige richtlijnen de switch duurzaam behouden voor een slank, fit en vitaal leven.

‍Nieuwsgierig geworden? Laat het weten en ik vertel je graag wat sportvasten voor jou kan betekenen!

Bij sport coaching hoort ook gezond eten, bijvoorbeeld door te sportvasten
Personal hormonal profiling bij livenjoy coaching

PERSONAL HORMONAL PROFILING

Hormonen zijn de grote regelaars in ons lichaam. We maken ze zelf aan en via ons bloed sturen ze organen en weefsels aan om allerlei lichaamsfuncties te regelen. Hormonen hebben invloed op zowel lang- als kortlopende lichaamsprocessen. Denk hierbij aan groei, puberteit ende overgang in de langlopende processen en aan bloeddruk en angstreacties ineen kortlopend proces.
Hormonen reguleren ook onze stofwisseling, onze eetlust, onze kracht en de omvang van onze spieren. Maar ook hoeveel en waar we vet opslaan. In feite bepalen ze niet alleen hoe we ons voelen maar ook ons spiegelbeeld en het getal op de weegschaal.
Met een disbalans in je hormoonhuishouding kan het zijn dat je slechter slaapt, je niet van zoetigheid kunt afblijven, je stemming wisselt, je haar uitvalt en dat hoe je je best ook doet, je niet afvalt op de plekken waar je dat het liefste zou willen.
Met Personal Hormonal Profiling maak ik aan de hand van een huidplooimeting en een vragenlijst op eenvoudige wijze een blauwdruk van jouw hormonale (dis)balans. Om je hormonen positief te beïnvloeden ontvang je vervolgens een op maat gemaakt voedings- en trainingsschema.

Volg je de richtlijnen zorgvuldig dan is succes gegarandeerd!

‍Benieuwd waar jouw hormonen negatieve invloed op hebben? Neem contact op en we zoeken het uit!

Bootcamp

Een uitdagende workout in de buitenlucht waarbij geen enkele les hetzelfde is. Dat zijn de bootcamps van Livenjoy Sportcoaching!
Persoonlijke aandacht staat voorop. Iedereen in de groep traint op het eigen niveau, met de juiste technieken. Binnen een uur wordt het hele lichaam getraind op het gebied van stabiliteit, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid. Hiervoor werken we met verschillende technieken en materialen zoals autobanden, kettlebells, de power sled, battle ropes, bokshandschoenen, spring- of touwtrektouw. Maar ook bomen, speeltuinen, heuvels en bankjes zijn regelmatig onderdeel van de training.

Een bootcamp met de sport coaching van livenjoy coaching is nooit hetzelfde!

Ook eens de uitdagende bootcamp van Livenjoy uitproberen?

Agenda

Registreer je bij PaynPlan en boek je bootcamp in drie stappen:

klik in onderstaande agenda op een les naar keuze

boek de les via het pop-up scherm

kom naar de les, ik verwelkom je met plezier!